Cursussen

De volgende cursussen worden aangeboden door Intercol:..

Grafische lijmcursus
Theoretisch gedeelte gericht op de aspecten/eigenschappen van alle lijmen die gebruikt worden in het boekbindsegment voor zowel het brocheren, uitgaafbinden en eventuele mappen-en ringbandenproductie. Tevens bevat de cursus een rondleiding door Intercol’s productie en laboratoria.

Hotmelt cursus
Theoretisch gedeelte gericht op de aspecten/eigenschappen van hotmelts. Tijdens de middagsessie zal een apparatuur leverancier uitleg geven over het gebruik en onderhoud van hotmelt apparatuur. Tevens bevat de cursus een rondleiding door Intercol’s productie en laboratoria, om inzicht te krijgen in onze dagelijkse praktijk.

Cursus lijmen in de houtverwerkende industrie
Theoretisch gedeelte gericht op de aspecten/eigenschappen van ondermeer hotmelt, PVAC, kantenband-, lamineer-lijmen en PUR hotmelts. Tijdens de middagsessie zal er worden gekeken naar instellen en onderhouden van  lijmapparatuur.Tevens bevat de cursus een rondleiding door Intercol’s productie en laboratoria.

Koudlijm cursus
Theoretisch gedeelte gericht op de aspecten/eigenschappen van alle lijmen die gebruikt worden in kartonnage-, papier- en verpakkingsindustrie Tijdens de middagsessie zal een apparatuur leverancier uitleg geven over het gebruik en onderhoud van lijm apparatuur.Tevens bevat de cursus een rondleiding door Intercol’s productie en laboratoria, om inzicht te krijgen in onze dagelijkse praktijk.

Etiketteerlijm cursus
Theoretisch gedeelte gericht op de aspecten/eigenschappen van lijmen, etiketten en substraten (flessen/potten). Tijdens de middagsessie zal een apparatuur leverancier uitleg geven over het gebruik en onderhoud van etiketteerapparatuur. Tevens bevat de cursus een rondleiding door Intercol’s productie en laboratoria, om inzicht te krijgen in onze dagelijkse praktijk.

Intercol biedt ieder jaar diverse cursussen aan op het gebied van kleefstoffen. Deze cursussen worden gegeven in Ede en duren van 9.00 uur tot circa 16.30 uur.

Aanmelden kan door het invullen van bijgaand document. Deze kunt u vervolgens versturen per mail naar laura.faber@intercol.nl of per fax naar 0318 639474.

Download hier het Aanmeldingsformulier

De cursussen zijn bestemd voor een ieder, die op enige wijze met lijmen te maken heeft, zoals:

– Machineoperators
– Kwaliteitscontroleurs
– Inkopers van grondstoffen
– Productieverantwoordelijken