Intercol


Intercol is een zelfstandig opererende organisatie en is in 1972 opgericht. Het bedrijf is uitgegroeid tot een toonaangevende onderneming in de markt van industriële kleefstoffen.

Intercol kenmerkt zich als producent van “tailor-made” kleefstoffen op basis van in eigen huis ontwikkelde recepturen. Daarvoor worden alleen de beste grondstoffen met kwalitatief hoogwaardige eigenschappen gebruikt. Het is van het allergrootste belang dat de ontwikkeling en de toepassingen van kleefstoffen nauw op elkaar zijn afgestemd omdat:

– Het verlijmde product aan de hoogste kwaliteitseisen moet voldoen
– Het opbrengen en verwerken van de lijm storingsvrij moet plaatsvinden. Co-makership is daarbij ons uitgangspunt.

Daarom beschikt Intercol over een team deskundige medewerkers die op de hoogte zijn van de allerlaatste ontwikkelingen op dit gebied. De verkoopadviseurs volgen nauwlettend de zich snel wijzigende markt om ten allen tijde daarop adequaat te kunnen inspelen. Bovendien vindt er voortdurende uitwisseling van kennis plaats met de leveranciers van grondstoffen, met de fabrikanten van opbrengapparatuur en de te verlijmen materialen.

 Adhesive Manufactureren, waterbased and hot melt

Intercol beschikt op haar locatie in Ede over een productiehal, laboratorium en magazijn.

Productiehal
De productiehal van Intercol heeft mengers met een inhoud van 120 Liter tot 23.000 Liter. Er zijn diverse verwarmings-en vacuümsystemen. Onze ervaren operators kunnen goed inspelen op de gedragseigenschappen van de verschillende ingrediënten en supplementen.

Laboratorium
Het laboratorium van Intercol heeft meer dan 30 jaar ervaring met het maken van tailor-made lijmen. Zij houden ook rekening met secundaire omgevingsfactoren als productie, verwerkbaarheid en stabiele kwaliteit. De ontwikkelaars zijn ook betrokken bij de kwaliteitscontrole van de producten, die worden gecontroleerd op een aparte afdeling: het kwaliteitslaboratorium.

Magazijn
Het magazijn van Intercol is geconditioneerd, door de relatief grote bergingsmogelijkheid kunnen we afspraken met u maken voor just in time leveringen.

Wilt u weten wat Intercol voor u kan betekenen of heeft u vragen? Vul hieronder het contactformulier in en er wordt spoedig contact met u opgenomen

Meer informatie over:

  • Productie
  • Laboratorium
  • Verantwoord ondernemen
  • Milieu