Voedselveilige UV detecteerbare lijmen.


Lijmdetectiesystemen worden steeds vaker ingezet op basis van UV licht detectie. Dit systeem draagt bij aan de kwaliteit van de producten. De technologie wordt echter ook voor uitdagingen gesteld.

  • Optische witmakers in het papier maken standaard UV lijmdetectie moeilijk

Door het gebruik van optische witmakers in allerlei papier en kartonsoorten, en door de recyclestroom, wordt ook niet optisch witgemaakt papier besmet met deze hulpstof. Het detectiebeeld raakt daardoor verstrooit.

  • De standaardmiddelen om lijmen van UV contrast te voorzien, zijn niet aantoonbaar voedselveilig.

De huidige standaard UV detectiemiddelen zijn niet goedgekeurd voor gebruik in primaire voedselverpakkingen!

Produceert u primaire of secundaire verpakkingen voor de voedselindustrie?

Tot voor kort was het niet mogelijk om een aantoonbaar voedselveilig detectiemiddel te gebruiken dat voldoet aan de eisen van de huidige detectiesystemen. Samen met apparatuurleveranciers en grondstofleveranciers uit de voedselindustrie hebben we een aantoonbare voedselveilige oplossing gevonden.

Onze voedselveilige SML 12 lijmen kunnen nu worden uitgerust met een nieuwe reeks aan UV detectiemiddelen, en u kunt gegarandeerd voedselveilig produceren met het SML-certificaat van Intercol.

Kartonverwerkers willen mogelijk hun huidige lijm voorzien van detectiemiddelen, en de voedselveiligheid blijven waarworgen. Dergelijke vraagstelling is ons bekend en in overleg kunnen we dit in bestaande lijmrecepturen inpassen.

Toepassing in levensmiddelen verpakkingen:

Conform de Europese regelgeving vastgelegd in de kaderwet voedselveiligheid (1935/2004/EG) en de Plastics Implementation Measure (PIM, 10/2011/EG), kan deze lijm aantoonbaar veilig worden ingezet in levensmiddelenverpakkingen. Het is de plicht van voedsel-verpakkende instanties om het eindproduct te testen op voedselveiligheid.

De bovenstaande lijmeisen, wensen en wetgeving resulteren in een uitgebreid assortiment SML lijmen die hun sporen al ruimschoots hebben verdiend.

Contact our adhesives specialists

 

Categorieën

Archief