Lijmen voor verpakkingen, voedselveilig.


Verpakkingslijmen

Intercol heeft een uitgebreid assortiment aan specialistische lijmen voor verpakkingen, zoals karton en plastics, maar ook veel andere materialen. Onze lijmen zijn vaak specifiek ontwikkeld voor toepassingen in de verpakkingsmarkt.

lijm voor voedselverpakkingen

Lijmen voor kartonnen verpakkingen

Onze lijmproducten voor  karton verpakkingen is eigenlijk tweeledig, met name voor de kartonverwerkende industrie zoals drukkers en converters worden onze lijmen op waterbasis, vaak dispersielijmen, ingezet. Voor de End Of Line toepassingen worden vaak hotmelts ingezet vanwege de compacte vorm van machines in combinatie met de snelle verwerking van verpakkingen.  Smetlijm of hotmelt voor het sluiten van kartonnen dozen, zakken of trays zijn tegenwoordig vaak op basis van Polyolefine. Intercol’s hot melts worden op typische standaardwaarden in de verpakkingsindustrie getest, zoals de weerstand tegen sterk uiteenlopende verblijfstemperaturen en om te hechten op diverse vet- en vochtwerende onderlagen. Deze verpakkingshotmelts bevatten tevens hechtingsverbeteraars met perfecte open- en afbindtijden voor het optimaliseren van de productielijnen in de verpakkingsindustrie..

Koudlijmen op waterbasis

Intercol’s koudlijmen worden veelal gebruikt voor het verwerken van papier en karton, de meest standaard toepassingen zijn lamineren/cacheren en langsnaadbelijming. De lengtebelijmingen van vouwkartons of kartonnen dozen, primaire en secundaire voedselverpakkingen. Ook voor het kokerwikkelen; het lamineren van kartonnen vellen tot kokers en tevens en het verlijmen van papieren zakken zoals de typische snack- of broodzak. Onze lijmen zijn specifiek gemaakt voor applicatie met walsen, extrusiekoppen of contactloze spuitkoppen, Naast een sterke hechting bieden we een uitgekiende afbindtijd en indroogtijd, voor een optimaal proces in uw fabriek.

Hotmelts

Intercol’s voedselveilige hotmelts zijn verwerkbaar op vrijwel alle machines. Afhankelijk van uw wensen bieden we hot melt lijmen die werken op op lage temperaturen van 100°C-120°Cmaar met name geschikt voor diepvriesverpakkingen. Zo kan iedere applicatie een optimale hot melt vragen, voor bijvoorbeeld verzending naar warme landen of het warm vullen van de verpakking. Intercol heeft tevens een aantal zeer snel afbindende (“drogende”) hotmelts daar waar zeer hoge lijnsnelheden, of karton wordt ingezet met een zeer hoge klepspanning.

Have any Question or Comment?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact our adhesives specialists

 

Categorieën

Archief