Duurzame lijmen


Intercol is producent van lijmen. Een groot deel van ons assortiment komt in aanmerking voor de duurzame groep lijmen. Onze lijmen ondersteunen veel milieuvriendelijke verpakkingen. Goede verpakkingen dragen bij aan de kwaliteit van het eindproduct en belasten het milieu minimaal.

Duurzame lijmen Intercol

Duurzame hotmelts

Intercol beschikt over diverse hotmelts. De meeste standaard hotmelt lijmen zijn gebaseerd op EVA en Polyolefine. Deze lijmen zijn oplosmiddelvrij en ongevaarlijk, maar breken niet goed af in het milieu.

Een specifieke groep lijmen is danwel gebaseerd op biologische grondstoffen (bv. 60%) of wateroplosbaar. Deze groep hotmelts kan mogelijk de duurzaamheid van uw verpakking verbeteren.

Duurzame dispersielijmen

Dispersielijmen zijn een verzamelnaam voor EVA en PVAc gebaseerde lijmen. Andere synthetische grondstoffen zoals PVOH kunnen ook onderdeel zijn van deze lijm. Dispersielijmen en PVOH zijn goed wateroplosbaar, te recyclen met karton, en degraderen in relatief korte termijn ook in het milieu.

Plantaardige lijmen

Plantaardige lijmen zijn meestal gebaseerd op zetmeel of dextrine (gemodificeerd zetmeel). Deze lijmen hebben technische beperkingen, maar kunnen voor eenvoudige toepassingen of met additieven zeer interessant zijn voor de productie van allerlei producten. De materialen moeten bij voorkeur poreus zijn (steen, textiel, papier, hout).

Eiwit gebaseerde lijmen

Er zijn diverse eiwit gebaseerde lijmen. Plantaardig, melkeiwit en dierlijk. Lijmen op basis van melkeiwitten zijn doorgaans caseïne lijmen, zeer bekend van het etiketteren van glazen flessen en potten. Ljimen op basis van dierlijke eiwitten vormen een zeer beperkte groep aan lijmen, en worden doorgaans als de voorloper van hotmelt lijmen gezien.

Have any Question or Comment?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact our adhesives specialists

 

Categorieën

Archief