Textiel en non wovens verlijmingen assemblage


De toepassingen van textiel, zeker in een land als Nederland meet veel high tech textiel experts, vinden eindeloos veel toepassingen. In bijvoorbeeld de hygiëne sector met allerlei non woven toepassingen, maar ook in de vloer en bouwindustrie worden er veel doeken, textielsoorten, weefsels, nonwovens en allerlei laminaten gebruikt voor unieke toepassingen.

Vaak is hierbij een uitdaging om textiel efficiënt, stofdicht, sterk en betrouwbaar te verbinden. Traditionele naai- en garen methoden tasten de structuur van de materialen aan en maken lekken in het eindproduct.

Lijmen bieden vaak een oplossing voor het lamineren en assembleren van textielsoorten en weefsels, van gronddoeken en bouwmateriaal tot hygiënische en zelfs medische toepassingen.

Textile assembly and laminating applications

Een veel gebruikte technologie is van die van PSA hot melt ljimen, die vergelijkbaar is met het aanbrengen van een zelfklevende en eventueel dubbelzijdige klevende laag. voor startup methodes wordt dikwijls een tape of laminaat gebruikt, maar is een inline hot melt toepassing vaak veel efficiënter.

Naast PSA hot melts worden ook Polyolefine, EVA en polyamide gebaseerde hot melts ingezet. Dit zijn thermoplastische kleefstoffen met een beperkte duurzaamheid.

Polyurethaan hot melt lijmen bieden een uitkomst voor duurzame toepassingen in de bouw en assemblage industrie. Met name voor sterke samengestelde materialen (composites) waar de diverse lagen verschillende eigenschappen toevoegen aan het product zoals sterkte en barrière.

De verschillende hotmelt soorten hechten ook goed aan vrijwel alle materialen, van steen, keramiek, hout, worteldoek en papier tot aan diverse kunststoffen zoals PE, PP, PVC en PET.

Have any Question or Comment?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact our adhesives specialists

 

Categorieën

Archief