Golfkarton, de verantwoorde keuze


Het gebruik van verpakkingen, papier en karton wordt vaak geassociëerd met verspilling, hoge milieu belasting en hoog transportvolume. Dit is echter niet waar. Voor het produceren van karton wordt doorgaans 80% gerecycled karton gebruikt en 20% nieuw karton.

Golfkarton is een milieu verantwoorde keuze

Een stuk karton kan ongeveer tot vijf keer gerecycled worden, de kartonvezels worden bij iedere recyclingstap korter. Uiteindelijk blijft er enkel stof over van de vezels. Om het recyleproces op gang te houden zijn nieuwe kartonvezels nodig. Bovendien wordt deze verse grondstof maatschappelijk verantwoord en CO2 neutraal ingezet

Voor iedere gekapte boom in Scandinavië worden er twee nieuwe bomen gepland in de ecologisch beheerde bossen. De papierproducenten hebben hier zelf ook belang bij omdat ze zo verzekerd zijn van een leveringszekere toekomst.

Minder restmateriaal

Er is nog veel efficiency te halen, met name in de verzendverpakkingssector. Door een beter laadvolume, minder lucht in de verpakking en minder retouren. Standaard zijn de meeste verzenddozen zijn gemiddeld 40% te groot.

Dankzij de stijgende populariteit van de verzendverpakkingen in de e-commerce sector komt de consument steeds meer in aanmerking met golfkarton. De kartonnen verpakking is het meest gebruikte, maar ook het beste milieuverantwoorde verpakkingsmiddel om producten te transporteren.

De gebruikte lijmen

Veel van de lijmen voor productie van golfkartonnen dozen zijn nog wel synthetisch, echter, deze zijn volledig voedselveilig en biodegradable. Er zijn ook alternatieven die biobased zijn, zoals lijmen op basis van zetmeel, suikers en gelatines, of mengels hiervan.

Parcel box manufacturing proces

Verzendverpakkingen lijm

De lijm voor verzendverpakkingen is vaak een zelfklevende hot melt lijm. Het inzetten van een dergelijke lijm die inline wordt aangebracht bespaart doorgaans al een silliconen drager ten opzichte van het gebruik van zelfklevend dubbelzijdig tape. Bovendien gaat deze hot melt mee in het recycleproces van karton.

Hoewel zelfklevende hotmelts nu nog het meest gebruikt worden en voor veel process veruit het meest praktisch zijn in te zetten, zijn er alternatieven beschikbaar op waterbasis (Acrylaat) en biologische grondstoffen.

Heeft u een vraag of opmerking?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact our adhesives specialists

 

Categorieën

Archief