Microstops verminderen op inliners


Heeft u een inliner vouw- en lijm applicatie van bijvoorbeeld Mitsubishi, Martin, Emba, BGM, Isowa of Bobst? Kent u Intercol? Dan heeft u waarschijnlijk het lijmproces al beter onder controle, kent u Intercol nog niet? Wij helpen u graag het lijmproces te verbeteren.

Inliner folder gluer

Op vouwplakmachines, in het bijzonder die zijn uitgerust met hoge druk contactloze verlijming, zoals met lijmsystemen van Baumer HHS, Nordson, Valco Melton en Robatech, zijn vaak verbeteringen mogelijk die standaard niet worden gebruikt bij afname van de machine.

De juiste lijm als basis

De eerste verbetering is de lijm, deze moet los van de prijs en viscositeit, de juiste verwerkingseigenschappen hebben om spatten, druipen en satelietvorming te voorkomen.

Het juiste detectiemiddel

De tweede verbetering is detectie, deze detectie moet overeenkomen met uw praktijk, datgene wat uw lijmdetectie goed kan detecteren op het door u gebruikte karton. Bekende problemen zijn drukbeelden op de plaats waar lijm wordt aangebracht en wit karton dat reflecteert in dezelfde golflengte als de optische witmaker in het karton.

Wetgeving en voedselveiligheid

90% van onze lijmen voldoen aan de Europese, Amerikaanse en daarmee wereldwijde standaarden voor voedselveiligheid. Alle componenten in onze lijm moeten daar aan voldoen voordat een lijm bij ons het voedselveilige “SML” stempel krijgt.

De juiste afstelling

Heeft u de juiste lijm? Dan is het te adviseren om de lijmsystemen optimaal in te regelen. Enkele aandachtspunten zijn:

  • Een goed onderhouden lijmsysteem met schone filters en zonder (interne) lekkages
  • De juiste nozzlediameter voor de lijm
  • De juiste afstelling van de lijmkop
  • De juiste drukcurve voor het lijmsysteem in combinatie met de maximale en minimale machinesnelheden, inclusief inschakeling van de langzame testmodus die gebruikt wordt bij het instellen van de vouwplakmachine.

Meer productie, meer kwaliteit

Het vouwplak proces blijkt vaak te weinig aandacht te krijgen in de productie van kartonnen dozen. Voor vrijwel alle bedrijven die onze technische experts bezoeken is er op de eerste dag al verbetering mogelijk. Onze lijmen en bijbehorende adviezen dragen bij aan en hogere output en minder lijmgerelateerde storingen en klachten.

Speciale inliner vouw-plak lijmen, voedselveilig, UV detecteerbaar.
Ahdesives for non contact high pressure glue applicators

Heeft u een vraag of opmerking?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Contact our adhesives specialists

 

Categorieën

Archief