Breeklijm als alternatief voor wikkelfolie

Intercol heeft een uitgebreid assortiment breeklijm, antisliplijmen en palletstabilisatielijmen. Deze lijmen bieden een goede oplossing voor producenten die hun goederen veilig, betrouwbaar, snel milieubewust en betaalbaar het magazijn willen laten verlaten. Er zijn diverse oplossingen, zoals onzichtbare lijmen voor producten met een goed raakoppervlak, maar ook hotmelt lijmen die oneffenheden overbruggen. Het kan worden toegepast op onder andere dozen en zakken. Soms is een enkele laag wikkelfolie nog wenselijk maar in veel gevallen kan de pallet stabilisatielijm het omwikkelen van pallets met folie overbodig maken.

Breeklijm voor pallet stabilisatie als alternatief voor stretchfolie en wikkelfolie

Verschillende sterktes lijm

Natte, watergebaseerde lijmen geven een fixerende, maar niet vezelhechtend resultaat, dit zorgt voor hoge afschuifkrachten. De lijmverbinding is goed te verbreken door een verticale kracht, zoals bijvoorbeeld bij het afnemen van een doos van de stapel. Pallet stabilisatielijmen zijn zowel handmatig als automatisch aan te brengen.

Recycling en milieu

Watergedragen breeklijmen lossen volledig op in water in bijvoorbeeld het milieu en recycling proces. Hotmelt pallet stabilisatielijmen worden gerecycled in het recycleproces van karton. Momenteel vinden er ook ontwikkelingen plaats waarbij hotmelts onder speciale omstandigheden ook alkalisch wateroplosbaar worden.

Verpakkingsbelasting

Het aandeel breeklijm op palletstabilisaties is zeer laag, in volume zal dit doorgaans in de orde groot liggen van 1% van het gewicht aan folie. Ook zal de breeklijm meegaan in het recycling proces bij bijvoorbeeld kartonnen dozen. Daardoor kan er veel bespaard worden op verpakkingsbelasting en wordt het naast een milieutechnisch interessante investering, ook een financieel interessante investering. Overigens is de investering in lijmapparatuur heel beperkt in relatie tot andere apparatuur zoals palletwikkelaars, en ook in relatie tot de terugverdientijd, die doorgaans ongeveer 1 jaar is.

Contact our adhesive engineers

 

 

Categories

Pagina’s over lijmen