Butyltape alternatieven

Intercol produceert kwalitatief hoogwaardige hotmelt lijmen die inline kunnen worden aangebracht in productielijnen. Als alternatief voor butyltapes en butylstrips. Hotmelt ljimen worden eveneens ingezet voor het maken van lucht-, damp- en waterdichte aansluitingen. Tapes kenmerken zich door een bewerkelijke productiemethode, die vaak handmatig is.

Hotmelt lijmen

Hotmelt lijmen kennen industrieel een breed toepassingsgebied met automatische inline belijmingen. Hotmelt kan contactloost worden aangebracht en vergt nauwelijks ruimte in productiemachines. Hotmelts worden ingezet in allerlei witgoed-assemblages, van koelkasten tot keukens en automotive onderdelen. Anders dan butyltape, kan hot melt terplekke in patronen worden aangebracht, breed, smal, dik dun, lang en kort. Anders dan bij butyltapes die in verschillende soorten en maten klantspecifiek moeten worden geproduceerd.

Assemblage hotmelt lijmen – beknopt overzicht

Zelfklevende PSA hotmelt lijmen

Zelfklevende hotmelt lijmen (PSA’s ) worden ook gebruikt voor de productie van eenzijdig plakkende tapes en dubbelzijdig plakkende tapes.  PSA hotmelt lijmen kleven op allerlei substraten zoals aluminium, polyester, HDPE, non-woven, polyethyleen of een compositie van deze materialen. Afhankelijk van de specifieke toepassing in combinatie met de substraten en de omgevingsvariabelen moet de juiste zelfklevende PSA hotmelt dan geselecteerd worden. Hotmelts kunnen een permanente lucht-, damp- en/of waterdichte afwerking realiseren.

PSA hotmelt soort voor assemblage

Contact our adhesive engineers

 

 

Categories

Pagina’s over lijmen