Hot melt applicatiemethodes

​Een standaard hot melt wordt aangebracht als een streep of ril, een dergelijke lijmspoor heeft afhankelijk van het hot melt type en het lijmvolume een open tijd van 1 tot 60 seconden. Immers: des te meer lijm is aangebracht, des te langer de hot melt warm en “open” blijft.

een simpel streep lijmspoor kan worden aangebracht met automatische hot melt apparatuur en met handlijmpistolen. Handlijmpistolen zijn van zeer eenvoudig, tot industriële kwaliteit verkrijgbaar.

Lijmbesparing door lijmdots

Lijmdots kunnen het hotmelt verbruik reduceren, bovendien worden lijmdots ook verkocht als zelfklevende lijmpunten. Bij machines met variërende snelheden en watergebaseerde lijm worden lijmdots vaak ingezet bij het opstarten van de machine, om zo de lijmhoeveelheid goed te kunnen regelen. Het optimaal instellen van de lijm en de machineparameters reduceren vervuiling productiestilstand.

Lijmcoating

Middels een coatingnozzle of lijmwals kan een vlak lijmspoort worden aangebracht. Meestal gebeurd dit met PSA hot melts (zelfklevende hot melts voor de productie van tape en zelfklevende etiketten). PUR hot melt en koudlijm zijn ook veel gebruikte lijmen die volvlaks worden aangebracht. Vaak zijn dit cacheer- en lamineer processen. Ook de sluitstrip op enveloppen en verzendverpakkingen worden zo inline vaak aangebracht.

Lijmcoating hotmelt voorbeeld applicatie

Lijmspray en swirl

swirl verlijming is voornamelijk toegepast met zelfklevende lijmen in de product assemblage en matrassen, cq schuimverwerkende industrie. Door de eenvoud van applicatie, het grote lijmvlak en de snelle afkoeling kunnen producten snel hun weg vinden in het verdere productieproces. Swirl wordt ook vaak ingezet bij pallettiseer, palletstabilisatie, antislip toepassingen en tijdelijke fixatie.

Contact our adhesive engineers

 

 

Categories

Pagina’s over lijmen