Hot-Melt lijmen voor verpakte consumptiegoederen

Intercol heeft een groot assoriment hotmelts (smeltlijm). De standaard producten zoals EHM 5090 zijn veelzijdig inzetbaar in een reeks van omgevingen en toepassingen voor het afdichten van diverse verpakkingen zoals dozen.

Metallocene hot melt lijmen voor verpakkingen

EHM 5090 is met nieuwe polyolefine technologie ontwikkeld met het oog op de fabrikanten van consumentenverpakkingen (CPG, FMCG). Er is in de hele indsutrie een continu druk om meer produceren tegen lagere kosten, en daarom helpen besparingen in de toeleveringsketen hen te voldoen aan nieuwe doelstellingen op het gebied van efficiency. Daarbij wordt het aantal verschillend benodigde hotmelt lijmen veelal gereduceerd tot 1. doos- en kartonverzegelingslijmende SKU.

Nieuwe polyolefine technologiëne zorgen voor een sterke hechting op verpakkingen zoals dozen die worden blootgesteld aan vries- en hitteomstandigheden in de hele toeleveringsketen.

Minder soorten lijm , meer efficiency

Naast meer efficiency in productie wordt ook het lijmaankoopproces voor klanten vereenvoudigd omdat slechts één hotmelt lijm nodig is voor de hele productie. Hieruit volgen ook lagere verzendkosten en een verlaagde CO2-voetafdruk van de klant, omdat de lijmbestellingen in één keer worden uitgevoerd. Standaard kunnen onze klanten er op vertrouwen dat de dozen met producten goed gesloten zijn en niet opengaan tijdens verzending en opslag. Er zijn diverse referentieprojecten waarbij het aantal klachten uit de markt significant is afgenomen door de inzet van Intercol’s lijmen en expertise.

Polyolefine hotmelts zijn zeer sterke lijmen met een superieure witte kleur en uitstekende hechtprestatie op de meest voorkomende moderne substraten

Contact our adhesive engineers

 

 

Categories

Pagina’s over lijmen