Futura hotmelts

De Futura hotmelt is na enkele vernieuwende decennia nu de standaard voor  hotmelt lijmen Het was een stille revolutie. Maar een revolutie, Intercol’s baanbrekende assortiment Futura hotmelt lijmen. Het heeft een nieuwe standaard gezet in productieefficiency, minder onderhoud, en is toepasbaar in talloze toepassingen in verpakkingen, etiketten, houtbewerking en boekbindtoepassingen.

Futura hot melt lijmen verkolen niet in de smeltlijmtank, zijn schoonlopend en kunnen worden gebruikt over een breed scala aan productiesnelheden. Ze bieden ook uitzonderlijke thermische stabiliteit. Tijdens zeven dagen durende onderzoeken van 160 ° C veranderde de viscositeit met minder dan 1%. Deze unieke eigenschap elimineert de nozzleblokkades in vergelijking met de standaard, geel gekleurde hotmelts.  Bovendien zorgen Futura hotmelt lijmen voor een ongeëvenaarde flexibiliteit bij lage temperaturen, gevraagd bij diepvriesverpakkingen, en hittebestendigheid bij bijvoorbeeld hotfill of export, Onze range hotmelts kan naar gelang het type met vertrouwen worden ingezet bij producten die zich begeven in temperaturen van -40 ° C tot + 90 ° C.

Bewezen oplossingen, waardetoevoegende voordelen …

Futura hotmelts zijn inert, vrijwel geurvrij en parelwit van kleur, waardoor ze perfect zijn voor de meeste (voedsel)verpakkingstoepassingen. Hier zorgen ze voor een sterke en betrouwbare hechting die tevens voldoen aan de overige eisen in o.a. de voedsel en farmaceutische industrie. Verbeterde hechting op een breed scala aan substraten, lagere voorraadkosten en concurrerende prijzen behoren tot een groot aantal andere waardetoevoegende voordelen.

Daarnaast stellen wij als “lijm engineers” onze expertise en toewijding beschikbaar aan onze klanten. Met de marktveranderingen in het achterhoofd zijn wij in staat om regelmatig het Futura assortiment te verbeteren om bewezen oplossingen te bieden voor de steeds veranderende eisen van onze klanten. Meer over de Futura hotmelts per toepassingsgebied:

  • Futura verpakkingen
  • Futura etiketteren
  • Futura hout & bouw
  • Futura boekbinden