Kantenband lijmen

Intercol heeft een ruim assortiment aan kantenband hot melt lijmen, ruwweg zijn er 3 verschillende soorten

  • EVA kantenband hot melts
  • Polyolefine kantenband hotmelts
  • PUR kantenband hotmelts

Afhankelijk van het soort kantenband materiaal, de vorm, machinesnelheden en de eisen mbt belastingseigenschappen, kan de juiste hotmelt geselecteerd worden.

Overzicht EVA kantenband hot melt lijmen

EVA hot melt lijmen edgebanding

Overzicht PUR kantenband hot melt lijmen

PUR hot melt lijmen edgebanding

Kantenlijmen met smeltlijmen

Al decennia lang is het kantenlijmen van panelen op houtbasis met een verscheidenheid aan kantenbanden een veel geziene applicatie in de meubelindustrie. De kwaliteitseisen voor hechting, de visuele afwerking aantrekkelijkheid, de technologische mogelijkheden in machinerie en de uitgebreide diversiteit aan materialen die kunnen worden verwerkt, veel van deze factoren komen uiteindelijk samen in de juiste lijmkeuze, EVA, Polyolefine of PUR hot melt. Ook de tendens in de hout- en meubelproductie naar steeds hogere kwaliteit en minder fouten geeft Intercol de kans om het beste advies te geven voor de totale applicatie. De kanten lijm wordt steeds een belangrijker onderdeel in het evalueren van de kwaliteit. De consument en gebruiker eist een uiteindelijk een lijmverbinding die nauwelijks zichtbaar is.

Als lijmfabrikant proberen we ook onze oplossing te bieden voor lijmapplicaties die wedijveren met alternatieven en andere fabricagemethoden, zoals laser- of HotAir-technologieë, een veelgehoorde temer was hierbij de “zero-bondline”.
Er zijn verschillende oplossingen mogelijk op met de juiste lijm en machineinstellingen om ook met een belijmde kantenband een “zero bondline” te realiseren. De start is destijds gemaakt van ongevulde EVA-hotmelt-lijmen voor kantenverlijming, gevolgd door Polyolefine hotmelt. Polyolefine hot melts zijn in bekend vanwege de verbeterde hechtingseigenschappen, breed toepassingsbereik en daarmee vaak een standaard lijm voor één applicatie. Ook de eisen met betrekking tot hittebestendigheid en diepvriesbestendigheid kunne meestal beter worden ingevuld met hotmelts op basis van polyolefinepolymeer.

Contact our adhesive engineers

 

 

Categories

Pagina’s over lijmen