Zetmeel

Bij zetmeel lijmen wordt er in eerste instantie gedacht aan aardappelzetmeellijmen, andere bekende soorten zijn tarwezetmeel en maiszetmeel. Zetmeellijmen komen veel in droge vorm voor, koudoplosbaar en warm oplosbaar. Intercol maakt zowel pure vloeibare zetmeel lijmen als ook wel hybride vloeibare lijmen van zetmeel.

Zetmeel als Biobased en biodegradable lijm

Zetmeel is een zeer geschikte grondstof om als biobased en biodegradable lijm in te zetten. Bij Intercol beschikken we over de expertise om zetmelen te mengen met andere lijmstoffen en additieven, zoals dextrines, caseïnes en eiwitten. Ook veel voedselveilige additieven, zoals conserveermiddelen, tackifiers en hechting bevorderende stoffen kunnen worden toegevoegd.

Behanglijmen van zetmeel

Intercol maakt vloeibare behanglijmen. Zetmelen oppoederbasis worden gebruikt als belangrijkste grondstof voor behanglijm. Naast dat wij deze grondstoffen zelf gebruiken, leveren wij deze droge poeders ook aan andere industriële afnemers in zakken van 15KG.

Papieren zakken lijmen

De productiesnelheid van machines voor papieren zakken wordt alsmaar hoger, waardoor ook de vraag naar kwalitatief hoogwaardige lijmen toeneemt. Intercol ontwikkeld applicatie specifieke lijmen met een zeer constante kwaliteit.

Koker wikkelen

Gemodificeerde zetmeellijmen, zoals dextrines worden regelmatig ingezet voor de productie van kartonnen kokers. Dextrine lijmen kennen een hoge natte kleefkracht. Door de geringe hoeveelheid vocht is de droogtijd ook relatief kort. Het wordt ondermeer gebruikt voor:

  • papieren wikkelkokers
  • fibervaten
  • strooibussen
  • beschermende verpakkingen
  • verpakkingen van voedsel

Poster lijmen

Posterlijmen wordt nog veel gedaan voor tijdelijke publicaties van evenementen zoals popconcerten en verkiezingen. De applicatie kan gebeuren middels korte en lange borstels of lijmrollen. Er is een hele range aan lijmen beschikbaar.

Productie van gegommeerd tape

Bij de productie van watergeactiveerde, herbevochtigbare en gegommeerde papiertape zijn een hoge initiële natte kleefkracht, een snelle vervezeling en een goede applicatie belangrijke kenmerken die onze ontwikkelaars hebben meegenomen bij de serie zetmeellijmen die hiervoor beschikbaar zijn.