Uitgebreid hotmelt portfolio

Bij Intercol krijgen we een grote verscheidenheid aan verzoeken van onze klanten. Sommige klanten zoeken een hotmeltlijm die een ‘allrounder’ is, velen vragen om het alles-oplossende product met de beste prestaties, en anderen vragen om de laagste prijs of meest zuinige optie voor hun toepassing.

We zijn er trots op dat ons lijmportfolio over het algemeen alle eisen van klanten dekt, dus zodra we de specifieke machine eigenschappen hebben vastgelegd, zoals open tijd, afbindtijd en aandruktijd, is de volgende stap het vinden van de ideale lijmoplossing.

Hotmelt voor verpakkingen

Voor sommige van onze grootste sectoren (zoals verpakkingen) hebben we verschillende bestsellers die snel en efficiënt voldoen aan de meeste behoeften van onze klanten, telkens weer. Voor sommige minder generieke toepassingen vereist het vinden van de juiste lijm echter wel een verdere diepgaande analyse om een optimaal resultaat te garanderen.

Hot melt voor verpakkingen

Neem een van onze meest recente verpakkingsklanten. Het wereldwijde bedrijf had een lijm nodig om groenteverpakkingen in twee van hun verpakkingsfabrieken in Columbia af te sluiten. Een van de best verkochte hotmelts voor groente en fruitverpakkingen is de EHM 10.000, vanwege de zeer specifieke parameters van het bedrijf voor deze toepassing kwamen we na een gedetailleerde analyse tot de conclusie dat hotmelt EHM 5088 het beste product voor hen zou zijn.

Deze hotmelt heeft de eisen van de klant voor een hoogwaardige, FDA-goedgekeurde, BRCGS-gecertificeerde lijm binnen een bepaalde prijsklasse vereist. Ook konden we voldoen aan de wens van onze klant om samen te werken met een wereldwijde lijmfabrikant die uitstekende technische ondersteuning kon bieden.

De hoogwaardige polyolefine hotmelts van Intercol staan bekend om de schone verwerking, de lage geur en de hoge hechtingseigenschappen, waardoor de gebruikers direct kunnen zien en ervaren dat er kosten worden bespaard. Binnen dit gamma werd de EHM 5088 – een lijm op basis van metalloceen – ontwikkeld als een veelzijdige verpakkingskwaliteit met een hoge hittebestendigheid en een snelle uithardingssnelheid.

Lijm laboratorium

Om er zeker van te zijn dat onze klanten 100% tevreden zijn over het eindproduct, heeft ons hotmelt R&D center uitgebreide lijmproeven gedaan met de EHM 5088, vervolgens lijntesten gedaan en dit gedocumenteerd. We zorgden er ook voor dat de overschakeling van lijm soepel verliep door het volledig uitspoelen van de lijmtanks.

Als u wilt werken met een technisch georiënteerde lijmfabrikant of een probleemloze overgang wilt maken naar een van onze beproefde lijmoplossingen, aarzel dan niet om vandaag nog contact op te nemen. +.1 318636363 of info@intercol.nl

Contact our adhesive engineers

 

 

Categories

Pagina’s over lijmen