Upgrade van verpakkingsmachine met sneller hotmelt lijm

Intercol biedt een totaalpakket voor het lijmproces in uw fabriek, technische ondersteuning op locatie, lijmcursussen in Ede en uitgebreide beschikbaarheid van het R&D lab in Ede. Op ons laboratorium doen we onderzoek naar lijmen en naar te verlijmen materialen, alsmede veel praktische proeven om te kijken of een verlijmingsconcept werkt of verbeterd kan worden.

Verpakkingen die openen na het verlaten van de verpakkingslijn?

Toen een van onze klanten – een brood- en koekjesfabrikant – naar ons toe kwam met de zorg om een langzame verpakkingslijn snelheid voor de koekjes die ze produceerden, hebben we geholpen naar een oplossing om de productiesnelheid te verhogen. Met de huidige hotmelt kwamen doosjes open uit de verpakkingsmachine bij hoge snelheden.

Hotmelt met lange open tijd en korte aandruktijd

Vanwege de aard en met name de diversiteit aan verpakkingsmaterialen werd de voorkeur gegeven voor één hotmelt die alle verpakkingen kan verlijmen. Met een korte aandrukt, maar ook met een lange open tijd. Voor export producten, warme klimaten en diepvriesverpakkingen. Bovendien was het wenselijk dat de hotmelt voldeed aan BRC-condities, veganistisch zijn of een directe voedselgoedkeuring hebben.

Overizcht hotmelt lijmen

Thermostabiliteit

Onze polyolefine en witte, thermostabiele EVA hotmelt lijmen voorkomen verstoppingen van de nozzles. In deze range aan lijmen komen enkele lijmen naar voren die aan bovenstaande wensen voldoen. Met name de EHM 5102 is een zeer allround verpakkingshotmet en probleemoplosser. Deze hotmelt lijm is veelzijdig, parelwit van kleur, loopt schoon en heeft geen geur, en zijn aantoonbaar succesvol ingezet op het gebied van geur en levensmiddelen veiligheid.

Een snellere hotmelt

Na onderzoek van onze R&D-afdeling en rekening houdend met de verschillende eisen van deze specfieke koekjesproducent nieuwste eis van onze koekjesproducent kwam de economische EHM 5088 naar voren. Dit is een snel settende hotmelt, met korte afbindtijd en met hoge temperatuurbestendigheid.

Onze field engineers waren aanwezig voor de begeleiding bij het doorvoeren van deze omschakeling. Een kleine aanpassing in de applicatietemperatuur was voldoende om alles perfect te laten draaien met de nieuwe hotmelt. Dit was geen enkel bezwaar vanwege de uitstekende thermische stabiliteit van deze polyolefine hotmelt, waardoor er minder degradatie optreedt bij hoge en lage temperaturen.

Weer een hotmelt die draait op een Nordson Freedom hotmelt systeem

Ons gehele assortiment hotmelt lijmen voor de verpakkingsindustrie heeft een speciale coating om goed verwerkt te kunnen worden met autofillsystemen, zoals het Nordson Freedom hotmeltsysteem. Dit systeem biedt bovendien de voordelen van een korte opstarttijd en een minimale gesmolten hotmelt voorraad. De snelheidsverhoging is vanwege de enorme smelt capaciteit van Nordson Freedom hotmeltsystemen, geen enkel probleem.

Sneller, beter, efficiënter en veelzijdiger

Aan het einde van het project bleek de fabriek zich geen enkele zorgen meer te hoeven te maken over een betrouwbare verlijming. Bovendien kon de snelheid van de verpakkingslijn met de tijd nog sneller worden.

Contact our adhesive engineers

 

 

Categories

Pagina’s over lijmen